Održana završna konferencija projekta "Moj otpad- moja odgovornost!" | Komunalno poduzeće d.o.o.

Održana završna konferencija projekta “Moj otpad- moja odgovornost!”

Post Date: travanj 27, 2017

Održana završna konferencija projekta “Moj otpad- moja odgovornost!”

Dana 25.4.2017. godine održali smo završnu konferenciju edukativnog projekta „Moj otpad – moja odgovornost!“
Projekt je realiziran u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost čija vrijednost iznosi 152.844,00 kn, od čega je Fond sufinancirao 61.137,00 kn.

Tijekom trajanja projekta održano je 54 predavanja i terenskih obilazaka odlagališta otpada i reciklažnog dvorišta za 1070 učenika osnovnih i  830 učenika srednjih škola  grada Križevaca.

Kroz predavanja i terensku nastavu učenici su educirani o važnosti odvajanja otpada kao i o cjelokupnom sustavu odvajanja otpada putem posuda/spremnika specifičnim za područje JLS Križevci.

Na početku konferencije prisutnima se obratio direktor Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci Goran Gregurek koji je naglasio važnost provođenja stalnih edukacija kroz vrtiće i škole, a više o samom projektu „Moj otpad – moja odgovornost!“ govorila je voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša Dijana Mijač Dretar.
Radne listove namijenjene nižim razredima osnovnih škola kojima je obuhvaćen kompletan sustav gospodarenja otpadom prezentirala je učiteljica Lucija Martinčić iz Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci. Za radne listove kao i provedbu kompletnog projekta „Moj otpad – Moja odgovornost!“ dobivena je suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a sve u cilju informiranja i poučavanja učenika.

Čestitke na ostvarenom projektu i puno uspjeha u radu i dalje poželjeli su zamjenica predsjednika Udruženja komunalnog gospodarstva Snježana Avirović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac, predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Snježana Mihaljević, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Nenad Šćulac te gradonačelnik Branko Hrg.